Cocktail shaker

Cocktailit ja mocktailit shakerilla

Cocktail shaker on loistava hankinta jokaiseen talouteen. Sillä valmistat helpot drinkit kotona ammattimaisin ottein. Myös drinkit ilman alkoholia eli mocktailit saa sekoitettua shakerilla nopeasti ja vaivattomasti. Shakereita on eri kokoisia ja erilaisia. Joidenkin cocktail shakereiden mukana tulee myös muita juoman valmistamiseen tarvittavia välineitä, kuten sitruspuristin, survin ja cocktail siivilä. Lähes poikkeuksetta mukana on myös se tärkein eli mittauskuppi! Mittauskupin avulla drinkin oikeiden mittasuhteiden käyttäminen onnistuu luotettavasti ja juomasta tulee juuri sen makuinen, kuin on tarkoituskin. Hyvillä välineillä erilaisten juomien tekeminen on hauskaa!

Valmis juoma kannattaa kaataa sille sopivaan lasiin. viinilasit toimivat hyvin viinin ohella myös cocktailien ja mocktailien laseina. Muita hyviä drinkkilaseja ovat korkeat lasit sekä laakeammat suuret lasit.

Miten hyvä drinkki valmistetaan?

Cocktail shaker on siis ehdoton hankinta, kun haluat valmistaa ammattimaisesti hyvät drinkit. Vinkkejä lempijuomasi tekoon voit kysellä esimerkiksi baarimestarilta, joka valmistaa drinkit baarissa. Yleensä baarimestarit antavat auliisti vinkkejä juomien tekoon kiinnostuneille.

Hyvässä drinkissä tärkeintä on alkuun se, että noudattaa ohjetta. Netti on täynnä hyviä juomareseptejä, joista voi valita omat suosikit kokeiluun. Juomissa mittasuhteet ovat tärkeitä, joten ennen kuin kokemus karttuu, niin kannattaa tehdä juoma, kuten ohjeessa sanotaan. Hyvin pian huomaa, että lempidrinkit valmistuvat jo ilman ohjeitakin.

Helppojen drinkkien tekeminen

Helpot drinkit kotona valmistuvat ihan vain muutamasta ainesosasta. Tarvitset ainoastaan hyvät baaritarvikkeet sekä juoman tekemiseen tarvittavat ainesosat. Esimerkiksi monen kesäinen suosikki Aperol Spritz syntyy vain kolmesta ainesosasta: kuohuviini, Aperol ja soodavesi. Kaikki juoman osat laitetaan shakeriin. Sen jälkeen sekoitetaan ja kaadetaan juoma kauniiseen isoon lasiin. Juoman voi viimeistellä jääpaloilla. Mocktailin tästä saa käyttämällä alkoholitonta kuohuviiniä ja Italia Spritz alkoholitonta aperitiivia.

Erilaisia juomia voi valmistaa sesonkien mukaan. Kesällä maistuvat viileän raikkaat juomat runsailla jääpaloilla. Talvella on kiva kokeilla erilaisia jouluisia makuja ja valmistaa shakerilla vaikkapa glögin makuisia cocktaileja. Erilaisten drinkkien valmistaminen on myös erinomainen ohjelmanumero illanistujaisissa ja muissa juhlissa. Toki ennen baarimestariksi ryhtymistä, kannattaa shakerin käyttöä sekä erilaisten juomien valmistamista harjoitella, jotta juhlissa juomien teko onnistuu sujuvasti.