Viimeisimmät artikkelit

Viinin ilmaaminen eli dekantointi
 • 28 Jan, 2024

Viinin ilmaaminen kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta miten se tehdään oikeaoppisesti? Parhaiten se onnistuu käyttämällä lasikarahvia. Toimenpiteen on tarkoitus auttaa viiniä ‘avautumaan’ sekä tuomaan esille paras mahdollinen sekä monivivahteinen aromi. Miksi siihen tarvitaan karahvia? Otetaan siitä selvää. Auttaako viinin ilmaaminen?Nyt on jälleen sanottava, että mielipiteitä sekä koulukuntia on useita, joten välttämättä kaikki eivät suosittele viinin ilmaamista. Eihän sitä toisaalta tehdä myöskään ravintolassa, mutta kauanko siellä saattaa viini seisoa lasissa ennen kuin se nautitaan?

Tyylikkäät alkoholimitat kotikäyttöön
 • 05 Sep, 2022

Drinkkien valmistaminen ei ole mitään salatiedettä ja niitä tehdään yhtä lailla baareissa kuin kotona. Hyvänä apuna ovat alkoholimitat, joilla juomiin saa ainesten oikeat suhteet kuten ohjeessa on. Määrien mittaaminen ei ole mitään hifistelyä vaan juomasta tulee oikeanlainen ja se maistuu juuri siltä kuin sen pitääkin. Drinkkien valmistuksesta kotonakin tulee huomattavasti mukavampaa, kun on oikeanlaiset välineet eli mitat ja shakerit. Alkoholimitat drinkkien parhaaksiBaareissa olet varmasti huomannut, että baarimikko käyttää alkoholimittoja drinkkejä tehdessään.

Valurautavuoka ruoanlaitossa
 • 08 Aug, 2022

Valurautavuoka ruuanlaitossa ei ole yhtä tuttu, kuin valurautapata. He, jotka testaavat valurautavuokaa, ihastuvat siihen sen hyvien ominaisuuksien ansiosta. Valuraudan etuihin kuuluu sen monipuolisuus käytössä ja lämmön tasainen jakaantuminen kuumennettaessa. Lisäksi valuraudasta valmistetut paistoastiat ovat pitkäikäisiä ja niiden puhdistaminen on helppoa. Parhaimmillaan valurautapata tai -vuoka voivat kestää sukupolvelta toiselle hyväkuntoisena. Ehkä perintönä siirtyy samalla myös reseptejä? Valurautavuoka on monipuolinenValurautavuokia löytyy ihan valurautaisina ja lisäksi emalilla päällystettyinä. Valurautaisen pinnoittamattoman vuoan kohdalla on tärkeää muistaa rasvapoltto, jotta vuoka saa likaa hylkivän pinnan.

Akasiapuu seisoo ylväästi aavikolla
 • 31 Jul, 2022

Akasiapuu tai akaasiat, miten niitä myös kutsutaan, on kasvisuku, joka viihtyy hyvin lämpimässä. Se voi olla puu tai pensas ja lajeja löytyy huomattavan paljon. Mielenkiintoista onkin, että sukuun kuuluu kaikkiaan 1300 lajia ja niistä on Australiassa luonnonvaraisina peräti 950. Afrikassa se on puulaji, jota näkee monissa kuvissa ja sen lehtiä syö muun muassa kirahvit, jotka pitkän kaulansa ansiosta ylettyvät korkeammallekin. Tästä puusta pitävät tosin muutkin kuin kirahvit, joten mitähän kaikkea akasiapuusta voi tehdä?

Soikea matto luo ilmettä huoneeseen
 • 15 Jul, 2022

Maton ei tarvitse aina olla perinteisesti pyöreä tai neliskanttinen. Soikea matto on raikas ja persoonallinen valinta, joka sopii monenlaisiin tilaratkaisuihin ja sisustustyyleihin. Erikoisemmasta muodostaan huolimatta se vastaa samoihin tarpeisiin kuin muutkin matot. Se on jalkojen alla miellyttävämpi kuin kova lattia ja yhdistää kalusteita rajatuiksi ryhmiksi suuressa tilassa. Matto toimii myös tärkeänä osana akustiikkaa vaimentaen sekä askeleita että ääniä. Soikea matto on katseenvangitsijaMatto on yksi tärkeimmistä sisustuselementeistä, vaikka se jääkin liian usein vähälle huomiolle.

Tyylikkäät juomalasit täydentävät kattauksen
 • 14 Feb, 2022

Monet juomalasit ovat klassikoita, jotka säilyttävät tyylinsä vuodesta toiseen. Niiden värit voivat vaihtua vuosien saatossa, mutta muoto ja niiden asenne säilyy kuitenkin. Mitä trendiä tyylikkäät juomalasit edustavat? Niissä voi olla ajattomuutta, mutta myös jotakin modernia sävyä, joita pystyy hyödyntämään kattauksessa muun värimaailman kanssa. Ne tuovat kuitenkin kattaukseen sitä jotakin ja kauniilla lasilla on huomattavan iso merkitys juhlakattauksessa, mutta ne piristävät mieltä myös arjessakin. Ne houkuttavat käymään pöytään aterialle. Yksinkertaisen tyylikkäät juomalasit kattauksessaKaunis kattaus on pienistä asioista kiinni.

Samppanja ja juusto juhlissa
 • By Asta
 • 09 Jan, 2022

Eipä aina tule ajatelleeksi, että samppanja ja juusto voivat olla hyvä yhdistelmä juhlien tarjoilussa. Kuohuviinit varsinkin mielletään vain juhlan juomaksi, mutta sen voi aivan hyvin yhdistää erilaisiin juustoihin. Kevyet juustot oikeastaan heräävät eloon sen jälkeen, kun niitä maistellaan kuohuviin kera. Myös ikääntyneet juustot kuten sinihomejuustot saavat hyvän maun, kun yhdistää niiden syömisen samppanjaan. Juomaksi kelpaa samppanjan lisäksi myös italialainen prosecco, ranskalainen crémant sekä saksalainen sekt ja espanjalainen cava. Yhdistä samppanja ja juustoMitä kaikkia juustoja voi kuohuviinin kanssa yhdistää?

Cocktail juhlat kokoavat ystäviä yhteen
 • 10 Dec, 2021

Cocktail juhlat ovat muodollisia tilaisuuksia, joihin on tapana pukeutua juhlavammin kuin tavallisiin illanistujaisiin. Tähän tilaisuuteen liittyy vahvasti cocktailien lisäksi pienet naposteltavat suupalat ja näyttävä kattaus. Cocktailtilaisuus järjestetään monesti merkkipäivän kunniaksi tai kansallisena juhlapäivänä. Se on hyvä tapa luoda kontakteja ja tutustua uusiin ihmisiin. Niitä järjestetään sekä ravintoloissa että yksityiskodeissa. Kesällä juhlat voi järjestää halutessaan vaikkapa puutarhassa. Vaikka nämä tilaisuudet ovatkin muodollisia, ne ovat luonteeltaan myös rentoja. Cocktail juhlat ja niiden tarjoiluJuhlissa voi tarjota cocktailien ohella myös pieniä suupaloja.

Tapaksia illanistujaisiin
 • 08 Dec, 2021

Oletko järjestämässä illanistujaisia ystävillesi? Helpot sormin syötävät tapakset ovat yksi parhaista ruokalajeista, joita voit illanistujaisissa tarjoilla. Kun teet tapaksia illanistujaisiin, ei tiskiä synny juhlissa, eikä istumapaikkoja tarvitse juurikaan varata kaikille, sillä tapaksia voi syödä helposti sormin, ilman lautasta, ja vaikka suoraan seisovasta pöydästä. Monet tapakset ovat niin sanottua tikkuruokaa ja niin pieniä suupaloja, ettei lautasia tarvitse erikseen kattaa vierailijoille. Tapaksia illanistujaisiin merenelävistäMonet tapaksista sisältävät jonkinlaisia mereneläviä, kuten katkarapuja. Yksi täydellinen tarjoilu illanistujaisiin on Gambas y pan, eli katkarapuja ja leipää.

Valmista kotona raikkaat drinkit
 • 07 Nov, 2021

Raikkaat drinkit maistuvat etenkin helteisenä kesäpäivänä. Kylmä juoma on helppo valmistaa myös kotona. Drinkkejä varten kotiin kannattaa varata muutama perusjuttu, kuten jääpalat, tuoremehu, kivennäisvesi sekä alkoholi, ellei sitten valmista mocktailia. Myös drinkkilasilla on suuri merkitys kauniiden ja raikkaiden juomien valmistuksessa, joten siihenkin kannattaa panostaa. Raikas ja kaunis drinkki syntyy nopeasti kotona ja sen voi nauttia vaikka omalla kotiterassilla ystävien kanssa. Raikkaat drinkit - vinkkejä resepteihinKaikille tuttu mojito on yksi kesän suosikkijuomista.

Halvat drinkit onnistuvat helposti kokemattomaltakin
 • 27 Oct, 2021

Kotibileisiin sopivat kivasti halvat drinkit, jotka eivät myöskään ole valtavan hankalia saati vaadi ammattilaistason välineistöä onnistuakseen. Silti ne ihastuttavat vieraita ja toki myös itseäkin. Drinkit myös tuovat piristystä juhlaan eroten hieman suoraan tölkistä juotavista juomista. Jos juomien sekoittelu kesken juhlien tuntuu työläälle ajatukselle, on mahdollista sekoittaa juomasekoitus valmiiksi, josta vain kaataa laseihin lisää tarpeen mukaan. Yksi mahdollisuus on aina klassinen booli josta kaikki saavat otettua omaan mukiin lisää niin halutessaan.

Kotibaari - näin rakennat sen
 • 27 Oct, 2021

Hyvän makuisten ja näyttävien drinkkien sekoittelu on aivan oma taitolajinsa, joka on suosittu harrastus monelle. Nautitko drinkkien sekoittelusta itsellesi ja vieraille? Jos näin on, niin perusta kotibaari! Kotibaarin perustaminen ei ole niin vaikeata kuin äkkiseltään luulisi. Saat yhdestä paikasta netistä tilaamalla kaikki mitä tarvitset. Laadukkaaseen kotibaariin kuuluu riittävä valikoima juomalaseja, drinkkien valmistusvälineet ja tietysti miksereitä ja juomia. Kotibaarin kruunaavat kotiin sopivat baarikalusteet, kuten baarijakkarat ja säilytyshyllyt laseille, pulloille ja muille välineille.