Valurautavuoka ruoanlaitossa

  • 08 Aug, 2022

Valurautavuoka sopii erinomaisesti avotulelle

Valurautavuoka ruuanlaitossa ei ole yhtä tuttu, kuin valurautapata. He, jotka testaavat valurautavuokaa, ihastuvat siihen sen hyvien ominaisuuksien ansiosta. Valuraudan etuihin kuuluu sen monipuolisuus käytössä ja lämmön tasainen jakaantuminen kuumennettaessa. Lisäksi valuraudasta valmistetut paistoastiat ovat pitkäikäisiä ja niiden puhdistaminen on helppoa. Parhaimmillaan valurautapata tai -vuoka voivat kestää sukupolvelta toiselle hyväkuntoisena. Ehkä perintönä siirtyy samalla myös reseptejä?

Valurautavuoka on monipuolinen

Valurautavuokia löytyy ihan valurautaisina ja lisäksi emalilla päällystettyinä. Valurautaisen pinnoittamattoman vuoan kohdalla on tärkeää muistaa rasvapoltto, jotta vuoka saa likaa hylkivän pinnan. Emalipäällysteinen vuoka on heti valmis käytettäväksi eikä vaadi rasvapolttoa. Valurautavuokaa voidaan käyttää kaikilla eri liesityypeillä ja se sopii myös induktioliedelle. Liesien lisäksi valurautavuoka sopii hyvin myös grilliin ja avotulelle.

Valurautainen vuoka on ruuanlaitossa ja leivonnassa monipuolinen. Vuokaan voi tehdä esimerkiksi makaronilaatikon ja se sopii erinomaisesti myös esimerkiksi leivän leivontaan. Lämmön jakaantuessa tasaisesti ja valuraudan sitä hohkaessa, paistuvat ruuat ja leivät tasaisesti ja niiden pinnasta tulee rapea. Valurautavuokaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota vuoan painoon, sillä sen kuuluu painaa paljon. Paino kertoo laadusta ja hyvästä kyvystä jakaa lämpöä.

Valurautavuoka illanistujaisissa

Illanistujaisissa vuoka ihastuttaa vieraat. Sillä voi avotulella paistaa vieraille vaikka pataleivän. Pataleivän kaveriksi sopii erinomaisesti hyvä viini ja valikoima erilaisia juustoja. Valurautaisessa astiassa teet myös fonduen. Valuraudan lämpöä tasaava ja varaava ominaisuus sopivat siihen erinomaisesti. Fondueen voi dipata esimerkiksi äsken valmistettua pataleipää.