Valmista kotona raikkaat drinkit

  • 07 Nov, 2021

Raikkaat drinkit maistuvat etenkin kesällä.

Raikkaat drinkit maistuvat etenkin helteisenä kesäpäivänä. Kylmä juoma on helppo valmistaa myös kotona. Drinkkejä varten kotiin kannattaa varata muutama perusjuttu, kuten jääpalat, tuoremehu, kivennäisvesi sekä alkoholi, ellei sitten valmista mocktailia. Myös drinkkilasilla on suuri merkitys kauniiden ja raikkaiden juomien valmistuksessa, joten siihenkin kannattaa panostaa. Raikas ja kaunis drinkki syntyy nopeasti kotona ja sen voi nauttia vaikka omalla kotiterassilla ystävien kanssa.

Raikkaat drinkit - vinkkejä resepteihin

Kaikille tuttu mojito on yksi kesän suosikkijuomista. Se valmistuu kotona yllättävän helposti. Mojitoon tarvitaan ainoastaan limettiä, sokeria, mintunlehtiä, vaaleaa rommia ja kivennäisvettä sekä jäämurskaa. Juoma valmistuu siten, että ensin limetti puserretaan juomalasiin ja sekoitetaan joukkoon sokeri. Juomaan lisätään minttu, jonka lehtiä murskataan kevyesti. Juoma viimeistellään rommilla, jäämurskalla sekä koristellaan mintunlehdillä.

Hyvät ja laadukkaat baaritarvikkeet ovat jokaisen drinkkien teosta kiinnostuneen ehdoton hankinta. Niiden avulla juomien valmistaminen on entistä ammattimaisempaa ja sujuu todella vaivattomasti ilman turhaa hätiköintiä. Esimerkiksi huippusuosioon noussut Aperol Spritz syntyy näppärästi kotona jäistä, aperolista, proseccosta sekä kivennäisvedestä. Drinkin voi tehdä kauniiseen lasiin ja koristella esimerkiksi appelsiinin viipaleilla.

Drinkit viimeistellään koristein

Kotona tehdyt drinkit kannattaa aina viimeistellä. Hyvin usein juoman koristeeksi sopii esimerkiksi hedelmän siivu, kuten limesiivu tai appelsiinisiivu. Kivoja koristeita syntyy myös hedelmien kuorista, erilaisista jäisistä marjoista tai vaikkapa oliiveista. Drinkkiin voi laittaa myös värikkään pillin tai juomakoristeen, joka tekee juomasta entistä houkuttelevamman näköisen.