Soikea matto luo ilmettä huoneeseen

  • 15 Jul, 2022

Pehmeä, soikea matto saa ihmisten lisäksi myös lemmikit viihtymään.

Maton ei tarvitse aina olla perinteisesti pyöreä tai neliskanttinen. Soikea matto on raikas ja persoonallinen valinta, joka sopii monenlaisiin tilaratkaisuihin ja sisustustyyleihin. Erikoisemmasta muodostaan huolimatta se vastaa samoihin tarpeisiin kuin muutkin matot. Se on jalkojen alla miellyttävämpi kuin kova lattia ja yhdistää kalusteita rajatuiksi ryhmiksi suuressa tilassa. Matto toimii myös tärkeänä osana akustiikkaa vaimentaen sekä askeleita että ääniä.

Soikea matto on katseenvangitsija

Matto on yksi tärkeimmistä sisustuselementeistä, vaikka se jääkin liian usein vähälle huomiolle. Sitoessaan huonekaluryhmiä yhteen, matto luo samalla tilaan ryhtiä. Valitessasi mattoa, valitse vähintään sen kokoinen, että kalusteiden etujalat ulottuvat matolle. Soikea matto toimii mainiosti myös niin sanottuna koristemattona ja katseen vangitsijana vailla sen kummempaa tarkoitusta.

Seinän ja maton reunan väliin olisi hyvä jäädä vähintään 20 senttimetriä, jotta matto kehystäisi huonetta parhaalla mahdollisella tavalla. Soikeat matot sopivat erityisen hyvin olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, lastenhuoneeseen sekä eteiseen ja erilaisiin aulatiloihin. Toisaalta jokainen on oman kotinsa asiantuntija eli paras paikka matolle muodosta riippumatta on siellä, missä se omasta mielestä näyttää ja tuntuu hyvältä.

Huolla matto oikein

Jos huollat mattoa hyvin, se saattaa kestää jopa parikymmentä vuotta liki uudenveroisena. Uusi matto on hyvä käsitellä matonsuojasuihkeella. Mikäli tahroja ilmaantuu, niiden puhdistus on hyvä jättää ammattilaisille tai käyttää mahdollisimman mietoja aineita ja välttää kovia otteita. Myös tamppaus ja imurointi on tehtävä äärimmäisen hellin ottein.