Halvat drinkit onnistuvat helposti kokemattomaltakin

  • 27 Oct, 2021

Kotona tehty jouludrinkki.

Kotibileisiin sopivat kivasti halvat drinkit, jotka eivät myöskään ole valtavan hankalia saati vaadi ammattilaistason välineistöä onnistuakseen. Silti ne ihastuttavat vieraita ja toki myös itseäkin. Drinkit myös tuovat piristystä juhlaan eroten hieman suoraan tölkistä juotavista juomista. Jos juomien sekoittelu kesken juhlien tuntuu työläälle ajatukselle, on mahdollista sekoittaa juomasekoitus valmiiksi, josta vain kaataa laseihin lisää tarpeen mukaan. Yksi mahdollisuus on aina klassinen booli josta kaikki saavat otettua omaan mukiin lisää niin halutessaan.

Halvat drinkit muutamasta raaka-aineesta

Esimerkiksi Moscow mule kurkulla voi olla mukavan raikas ja kruunata kesädrinkit. Tähän drinkkiin tarvitaan vain 5 desilitraa vodkaa, puolikas kurkku sekä 1,5 litraa inkivääriolutta. Sekoittamalla ainekset yhteen, saa hyvän määrän valmista drinkkisekoitusta.

Jääpalasia ei kuitenkaan kannata sekoitukseen asettaa valmiiksi, sillä ne sulaessaan laimentavat drinkkiä. Jäät on hyvä säästää vasta siihen hetkeen, kun lasi on siirtymässä juojan käteen. Näitä helppoja ja edullisia muutaman aineksen drinkkejä löytyy yllättävän monia, esimerkiksi mausteinen ananas ja karpalo-lime.

Perinteiset kahden osan drinkit onnistuvat kokemattomaltakin

Jo kahdella aineksella pääsee pitkälle. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että drinkki kasataan kahdesta osasta limonadia ja yhdestä osasta alkoholia, esimerkiksi vodkaa. Jääpalasilla ja drinkkitikulla saa aikaan mukavan efektin lopputulokseen. Jos innostuu koristelemaan drinkkiä, voi lasiin tipauttaa vaikka muutaman sitruunaviipaleen.

Monet baaritarvikkeet löytää netistä, jos haluaa kasata itselleen valikoiman erilaisten drinkkien valmistukseen. Hyvät lasit ja shakerit antavat juhlallisuutta ja onhan se aina mukavampi touhuta hyvien välineiden kanssa. Juhlissa kuitenkin tärkeintä on seura ja tunnelma, jokainen päättää itse, minkälaiset tarvikkeet omat juhlat tarvitsevat onnistuakseen.